Jeg mærker så meget ! Er du sansestærk ?

I dag viser forskning at en del af os er særligt sensitive, også kaldet sansestærke.

Vores nervesystem er mere udviklet, vi har flere porte, vi opfatter simpelthen flere ting.

Hjernen er mere plastisk, indtrykkene går dybere og bliver hængende længere.

 

Du kommer ind i en cafe og ser efter et bord at sidde ved:

”Ikke særligt sensitive” tænker måske; derover ved vinduet er ledigt, der sætter jeg mig.

”Særligt sensitiv” tænker,mærker,”scanner” også rummet for stemninger; de to som sidder der har det rart, derover er der mørkt og trangt, de der er vist uvenner, derhenne bliver talt meget højt, derover er rart og roligt, der sætter jeg mig.

 

Jeg er selv sansestærk.

Mit eget liv, både privat og som nichefysioterapeut, er mit ståsted, min grundsten.

Mit inderlige ønske er at inspirere og hjælpe dig som sansestærk, til at være mere i balance, centreret og samlet …og stærk !

 

Mange særligt sensitive føler sig forkerte, svage, sårbare, overfølsomme…

 

Vi er ikke bedre end og vi er ikke dårligere end !

Vi er simpelhen født med et anderledes nervesystem !

 

Balancer din krop, dine led, dit nervesystem og sind, bliv mere livsglad !

 

Her nedenunder kan du læse hvad jeg skriver på hjemmesiden.

”Jeg oplever at hypermobile også ofte er “sanse stærke”

Hypermobile har ofte megen energi indeni og en øget sensitivitet. Det gør at du som hypermobil nemt lever dig ind i andre menneskers liv. Derfor kan du “overstrække” dig psykisk og miste fornemmelsen af dig selv og dine behov.

Ved at “samle” dig, dine led fysisk, samler du også dig selv psykisk og kan opleve en fin afgrænsning og centrering af dig selv. I denne version af Alexander teknik er en grundtanke “Jeg er verdens vigtigste person i mit liv”. Når du er samlet og centreret har  du styrken til at stråle og sprede dine “gaver” til omverden

 

Det særligt sensitive træk er et nedarvet personlighedstræk, som er lige fordelt på køn.

Ifølge den amerikanske psykolog og forsker Elaine Aron er det kendetegnet ved, at nervesystemet reagerer mere følsomt på stimulation og bearbejder indtryk med større dybde. Amerikanske og tyske undersøgelser tyder på, at trækket berører mellem 15 og 20 % af alle mennesker.”

Dette er et citat taget fra hjemmesiden Sensitiv Balance, Psykolog Lise August og psykoterapeut Martin August.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar