Hypermobilitet

Hypermobilitet – løse led

“Hypermobilitet er ikke en sygdom i sig selv, men snarere en tilstand med en anderledes opbygning af bindevævet, så det er løsere og mindre robust end bindevævet hos mennesker, der ikke er hypermobile. Samtidig menes nervesignalerne til musklerne at være hæmmet, så musklerne ikke støtter leddene nok, når de bruges. Der er en arvelig tendens til løse led.”
Citat fra Radiodoktoren

Mine erfaringer:

Jeg har set og ser mange hypermobile mennesker patienter. Jeg oplever at der er mange flere der har ”løse led” end der er bevidsthed om.

Du kan være ”blød” i dine led flere steder og på flere måder.Det er individuelt, hvilke led der er det. Det kan giver gener som forstuvninger, ømhed, træthed, kvalme og at du har sværere ved at gøre visse bevægelser og derved visse ting. Du har ofte mindre udholdenhed fordi du har behov for at bruge dine muskler til at holde dig sammen, så at sige. Du kan opleve, føle dig svagere end andre, f.eks. ved lange gåture, fysisk krævende ting. Dit væv er simpelthen blødere og ..yeah..du kan lære at ”balancere” din krop til at være mere samlet !

Det er en livsstil, øget kropsbevidsthed som gør at du har værktøjerne til større livskvalitet og LIVGLÆDE !

Min egen oplevelse er at hypermobile ofte også er Sansestærke (særligt sensitive). Det vil sige at du har et nervesystem der opfatter mange flere signaler en normalt ! Dette er bevist i dag. Sansestærk synes jeg er et fint udtryk for at stå i styrken af denne slags nervesystem og finde din balance der også !

Hypermobilitet og fibromyalgi har sammenhæng !  Bente Danneskiold-Samsøe, professor, dr.med, forskningschef på Parker Institutet, finder denne sammenhæng.

Jeg har haft denne opfattelse gennem min praksis.                                                                                                                          Nu er der kommet ord på via denne kraftfulde forsker og det glæder mig inderligt !

Jeg har glæden af at behandle kvinder med fibromyalgi i min praksis med den led-samlende og led- balancerende “Alexander-teknik for hypermobile” med fine resultater i denne spæde start.                                                            Kraniosakral -terapiens balancerering af nervesystemet virker også godt på din krop, sind og nervesystem når du har diagnosen fibromyalgi.